Геращенко: Аваков зібрався покинути Україну

Геращенко: Аваков зібрався покинути Україну

Після відставки з поста глави МВС України Арсен Аваков тимчасово покине країну, але пізніше «обов’язково повернеться», заявив заступник міністра Антон Геращенко.


Геращенко сказав, що Аваков «збирається виїхати у відпустку» і «вперше за сім з половиною років відпочити, будучи звичайним громадянином». Однак «після він обов’язково повернеться в Україну і далі буде допомагати президенту в тому, щоб зберігати, берегти Україну і посилювати її в усіх напрямках, там, де визначить президент», сказав заступник міністра.

За його словами, Аваков також має намір «допомагати і сприяти новому міністру внутрішніх справ Денису Монастирському». Як пояснив Геращенко, Аваков і Монастирський «добре знайомі», це «певна спадкоємність». «Добре, що на чолі міністерства може стати людина, яка два роки керував законодавчою гілкою влади в питаннях реформ правоохоронної діяльності», – наводить його слова ЗМІ з посиланням на канал «Україна 24».

Геращенко додав, що поки пропозицій йому самому залишитися заступником міністра не надходило, однак, на його думку, до призначення такі посади пропонувати «некоректно».

У вівторок Аваков написав заяву про відставку. У четвер Верховна рада України звільнила Авакова з посади міністра внутрішніх справ країни, яку він займав з лютого 2014 року. Глава уряду України Денис Шмигаль вніс до Верховної Ради подання про призначення депутата від фракції партії «Слуга народу», голови комітету парламенту з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського главою МВС країни.

Поділитись