Генсек НАТО назвав ситуацію навколо України “боротьбою на виснаження”

Генсек НАТО назвав ситуацію навколо України “боротьбою на виснаження”

Конфлікт навколо України «закінчиться за столом переговорів», заявив генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг після переговорів із президентом США Джо Байденом, віце-президентом Камалою Харріс та радником з національної безпеки Джейком Салліваном.


Столтенберг подякував США за участь у підтримці України та Трансатлантичного альянсу. За його словами, американська підтримка щодня впливає на геополітичну ситуацію, повідомляє CNN.

«Військові конфлікти за своєю природою непередбачувані, і тому ми просто маємо бути готовими до тривалого процесу», — відповів генсек НАТО на запитання, як довго може тривати ситуація навколо України.

На його думку, все «закінчиться за столом переговорів», але Україна, як і раніше, потребує підтримки НАТО. Тому що нинішня ситуація — «боротьба на виснаження», де обидві сторони зазнають втрат.

Столтенберг також обговорив з американською стороною підготовку до червневого саміту НАТО в Мадриді, який, за його словами, “пройде у ключовий момент для безпеки”.

Цього ж дня генсек НАТО зустрівся із головою Білого дому. Байден висловив підтримку нинішній політиці блоку щодо розширення на схід. Він також привітав намір Фінляндії та Швеції приєднатися до альянсу. Ідею про розширення НАТО західні країни стали активно просувати на тлі спецоперації РФ із захисту Донбасу нібито через побоювання «російської агресії».

Поділитись