“Газпром” знизив закачування газу в найбільші сховища Європи

“Газпром” знизив закачування газу в найбільші сховища Європи

Російський концерн “Газпром” з 31 липня знизив закачування газу в найбільші які він використовував сховища Реден в Німеччині, Хайдах в Австрії і Бергермеєр в Нідерландах.

Про це повідомляє портал Gas Infrastructure Europe.

Крім того, за даними німецького транзитного оператора Gascade, в ці ж вихідні скоротилися поставки газу по магістральному газопроводу “Ямал-Європа”, що проходить через Білорусь і Польщу в ФРН, з 84 мільйонів кубометрів на добу до 50-60 млн куб. м.

Через холодну зиму з російських сховищ було відібрано рекордну кількість газу – майже 61 мільярд кубометрів, пише DW. Сховища спустошені повсюдно, в тому числі в Європі, але пріоритет для “Газпрому” – це заповнення російських сховищ, зазначається в повідомленні. При цьому план видобутку газу на 2021 рік у зоні Єдиної системи газопостачання трохи менше, ніж в 2019 році, хоча потреби в газі для закачування в підземні сховища на 16 млрд куб. м. перевищує показники 2019 го.

Через дефіцит газу європейські ціни на нього перевищили 500 доларів (близько 420 євро), досягнувши максимуму за 13 років.

Поділитись