Галина Третьякова запропонувала відбирати у боржників по комуналці квартири та інше майно

Галина Третьякова запропонувала відбирати у боржників по комуналці квартири та інше майно

Скандальний нардеп- “слуга” Галина Третьякова посилено просуває ініціативу, суть якої – відбирати у боржників по комуналці автомобільні права і можливість виїзду за кордон. І відбирати квартири та інше майно у злісних неплатників.

Про це повідомляє телеграм-канал Klymenko Time.

Любителька поміркувати про стерилізацію українців і про “неякісних дітей вирішила нагадати про геніальну ідею своїх “братів по розуму” – посилити покарання для українців з боргами за комунальні послуги. Зареєстроване днями Третьякової постанову рекомендує парламенту прийняти законопроект про зміни до законодавства щодо вдосконалення порядку погашення заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг (№ 3613) авторства трьох “слуг народу” – Михайла Лаби, Ігоря Кривошеєва, Анатолія Костюх. 

У законопроекті, нагадаємо, пропонується, зокрема, змінити закон “Про виконавче провадження”. З ключового і самого цікавого, як ви вже зрозуміли, то, що боржникам, в разі прийняття документа, буде заборонений виїзд за кордон, керування автомобілем. А ще, до речі, мисливство та використання зброї. Ну а у злісних неплатників, знову ж підкреслимо ще раз – взагалі планують відбирати квартири та інше майно. До того ж для них передбачені і штрафи, в залежності від заборгованості. Всі ці “принади” будуть діяти поки людина повністю не погасить комунальні борги.

До того ж зазначеним законопроектом планується полегшити процедуру звернення комунальників до суду за стягненням заборгованості. Позивачів взагалі планується звільнити від сплати судового збору. Для них продуманий ще ряд приємностей в плані ініціювання судових процесів по боржниках.

Таким чином автори нібито хочуть прискорити вирішення проблеми погашення заборгованості населення за спожиті житлово-комунальні послуги і стабілізувати фінансовий стан підприємств галузі. Прибрати з галузі корупцію і розкрадання вони чомусь при цьому, мабуть, не хочуть.

Поділитись