Французам довелося платити за простій російських суден

Французам довелося платити за простій російських суден

У французьких портах близько двох місяців залишаються заблокованими вантажні судна, які належать росіянам, які перебувають під санкціями.

При цьому місцева влада змушена займатися їх переміщенням усередині гаваней власним коштом. Про це повідомив телеканал France 2.

Російські вантажні судна застрягли на французькій митниці, бо їхні власники потрапили під антиросійські санкції. Наприклад, у портовому місті Сен-Мало в Бретані стоїть одне таке судно завдовжки 141 метр, яке ледве поміщається біля причалу, через що його доводиться постійно переміщати, щоб звільняти місця іншим кораблям.

Віце-голова регіональної ради Бретані Стефан Перрен заявив, що чим довше триватиме цей простий, тим більше цих пересувань.

— Навіть якщо здається, що це лише крихітні переміщення в порту, на них щоразу йде багато грошей, — поскаржився він.

Зазначається, що зараз на один із судів витратили майже 50 тисяч євро, при цьому більшу частину взяла на себе Бретань, яка потребує допомоги від держави.

Крім того, через блокаду суден на карантині змушені сидіти і російські моряки. Їм платять зарплату, але їхні банківські картки заблоковано у Франції.

— Суд уже дозволив кораблю Pola Ariake залишити порт Лор’ян. Митницю навіть зобов’язали виплатити штраф у 100 тисяч євро як відшкодування збитків: там не змогли довести, що судно дійсно належить росіянину, який потрапив під санкції. Найближчими тижнями має відбутися ще кілька судових процесів, порушених судновласниками, повідомив телеканал.

Поділитись