Франція планує заповнити газосховища на 100 відсотків до 1 листопада

Франція планує заповнити газосховища на 100 відсотків до 1 листопада

Франція має намір повністю заповнити стратегічні газосховища до 1 листопада, що перевершує цілі, поставлені Єврокомісією, повідомила міністр енергетичних перетворень країни Аньєс Паньє-Рюнаше в ефірі телеканалу TF1.

“Наша мета – заповнити стратегічні газосховища на 100% до 1 листопада. Ми поставили собі цю амбітнішу мету. Ми переконані, що потрібно вжити всіх заходів, щоб захистити французьких громадян і підготуватися до зими”, – сказала Паньє-Рюнаше.

У вівторок міністри енергетики країн ЄС узгодили новий регламент добровільного скорочення споживання природного газу в ЄС як мінімум на 15% порівняно із середнім споживанням за попередні п’ять років. Крім того, було узгоджено механізм оповіщення ЄС (EU Alert), який може бути активований у разі серйозної нестачі газу у сховищах або надзвичайно високого попиту на газ шляхом встановлення обов’язкового цільового показника зниження на рівні 15%.

Євросоюз у червні ухвалив нові правила, за якими сховища мають бути заповнені “блакитним паливом” на 80% до 1 листопада 2022 року, а в наступні роки – на 90%. Газові сховища є у 18 із 27 країн ЄС.

Поділитись