Financial Times повідомила про затримку у виробництві вакцини AstraZeneca

Financial Times повідомила про затримку у виробництві вакцини AstraZeneca

Газета Financial Times повідомляє про наявність затримок у виробництві вакцини проти коронавірусу британської фармацевтичної компанії AstraZeneca, що розробляється разом з фахівцями Оксфорда.


Як повідомляє видання, в понеділок робоча група уряду Великобританії по вакцинам визнала, що тільки 4 мільйони доз вакцини, розробленої Оксфордським університетом і AstraZeneca, буде доставлено в цьому році з Нідерландів і Німеччини. При цьому раніше робоча група заявляла, що планувала виробництво 30 мільйонів доз в Сполученому Королівстві до кінця року.

Таким чином, якщо британський регулятор – Агентство з контролю за лікарськими засобами і виробами медичного призначення (MHRA) – схвалить вакцину, до кінця цього року близько 4 мільйонів доз вакцини Оксфорда і AstraZeneca буде доступно в Британії для вакцинації. Однак початкові поставки будуть імпортовані з континентальної Європи. Спочатку планувалося, що всі британські дози будуть проводитися через ланцюжок поставок, створену Оксфордським університетом і AstraZeneca в Британії.

“Були деякі проблеми (з виробництвом в Британії). Ось чому є невелика затримка з доставкою доз”, – наводить видання слова керівника з виробництва робочої групи Іена Маккаббін. Сама AstraZeneca заявила, що перший час використовувала об’єкт на континенті, оскільки зарезервувала там потужності, які хотіла використовувати, “а не даремно витратити”, а не через проблеми на британських об’єктах.

Компанія і робоча група по вакцинам заявили, що очікують, що поставки, вироблені у Великобританії, почнуть безперебійно надходити на початку наступного року. За словами Маккаббін, щонайменше 80 мільйонів з 100 мільйонів доз вакцини Оксфорда і AstraZeneca, замовлені британським урядом, будуть проведені у Великобританії.

Поділитись