“Бразильський” штам COVID-19 може бути стійким до імунітету від колишніх версій вірусу

“Бразильський” штам COVID-19 може бути стійким до імунітету від колишніх версій вірусу

Бразильські і британські вчені закликають перевірити вже розроблені вакцини на їх здатність боротися з новою версією коронавірусу, яка виявлена ​​більш ніж в 25 країнах.

Чиновники охорони здоров’я Бразилії закликали повернути локдаун і ввести комендантську годину через погіршення ситуації з ковідом, повідомляє Associated Press. Зараз від нього в країні щодня вмирає більше тисячі осіб.

Автори послання називають ситуацію найгіршою з початку пандемії. Але насправді ситуація може виявитися ще гірше. Як пише Financial Times з посиланням на доповідь бразильських і британських учених, є серйозні підозри, що виявлений в країні новий штам стійкий до імунітету, отриманого від колишніх версій COVID-19.

Нині розроблені вакцини необхідно терміново перевірити на їх здатність виробляти імунітет і боротися з новою бразильською версією ковіда. Дослідження показали, що новий тип вірусу в епіцентрі його виникнення в бразильському місті Манаусі знадобилося сім тижнів для того, щоб 87% нових випадків належали саме йому. Вчені виявили, що «бразильський» штам, безумовно, більш небезпечний, ніж «британський», він містить 17 змін, і три зміни припадають на spike-білок, саме проти якого виробляють імунітет нині діючі вакцини».

Повністю доповідь, як очікується, представлять сьогодні. «Бразильський» штам виявлений вже більш ніж в 25 країнах, включаючи Бельгію, Швецію і Великобританію, відзначає FT.

Поділитись