Філарет попросив українців захистити його

Філарет попросив українців захистити його

Лідер Української православної церкви Київського патріархату Філарет звернувся до вірян з проханням захистити його і церкву.

Про це він сказав під час служби у Володимирському соборі Києва, передає «Інтерфакс». За словами Філарета, захист йому потрібен від нападок з боку лідера нової Православної церкви України Єпіфанія і його прихильників.

Він виступив з критикою чиновників, лояльних до екс-президента Петра Порошенка, які, за його словами, не дають вірянам УПЦ КП молитися і відбирають у них храми. «Де ж свобода в Україні? Де Конституція, де закони? Закони зневажаються, і тому потрібно захищати закони і захищати нашу незалежну церкву Київського патріархату», – сказав Філарет.

Крім того, він у черговий раз виступив з критикою отримання ПЦУ Константинопольського патріархату томосу. За його словами, цей документ «нічого, крім руйнування самого Київського патріархату, не дав». Він також зазначив, що положення томосу ставлять українську церкву в залежність від греків, проте не дають їй визнання.

Раніше Філарет звернувся до глави держави Володимира Зеленського та міністра юстиції Павла Петренка з проханням «припинити це беззаконня», маючи на увазі захоплення храмів УПЦ КП лояльними ПЦУ активістами, і зупинити процес юридичної ліквідації УПЦ КП.

Фото: Михаил Палинчак / РИА Новости.

Поділитись