Ердоган стверджує, що за 21 рік при владі зробив Туреччину більш незалежною та вільною

Ердоган стверджує, що за 21 рік при владі зробив Туреччину більш незалежною та вільною

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган виступив у суботу із твердженням, що за 21 рік при владі йому та його Партії справедливості та розвитку вдалося зробити республіку більш незалежною, вільною та економічно сильною.

«За 40 років нашого політичного життя, включаючи 21 рік при владі, ми завжди захищали демократію та національну волю. Іноземні держави постійно говорили нам, як розвиватися, але ми сказали їм вистачить, – стверджує турецький лідер в опублікованому в Twitter записі. – Наші кроки до демократії намагалися заблокувати, на наше життя робили замах при спробах перевороту. Однак ми вистояли і привели нашу країну до більш вільного, більш процвітаючого, більш мирного і економічно більш сильного стану, ніж 21 рік тому».

У своєму зверненні до нації Ердоган висловив сподівання, що виборці на президентських виборах підтримають його кандидатуру, і він зможе «продовжити працювати з любов’ю для всієї Туреччини після 14 травня».

Тим часом країни Заходу звинувачують Ердогана та його уряд у придушенні інакодумства та засобів масової інформації, що спричиняє ряд західних держав занепокоєння станом демократії в країні. У західних журналах і газетах стверджується, що майбутні президентські вибори набувають додаткової значущості як перевірка демократичних інститутів Туреччини та її здатності впоратися з цими складними проблемами.

Вибори президента Туреччини намічені на 14 травня. Ердоган та лідер опозиції Кемаль Киличдароглу вважаються основними претендентами на найвищу державну посаду. Для перемоги у першому турі необхідно набрати 50% голосів плюс один голос. В іншому випадку відбудеться другий тур, який відбудеться 28 травня. Аналітики не виключають проведення виборів у Туреччині у два тури.

Поділитись