Ердоган прийняв рішення подати заявку на вступ Туреччини до БРІКС

Ердоган прийняв рішення подати заявку на вступ Туреччини до БРІКС

Експерт з Туреччини Ерен Гюверчин пояснив рішення Президента Туреччини Реджепа Ердогана подати заявку на вступ країни до БРІКС.

Уряд Туреччини неодноразово заявляв про бажання приєднатися до цього об’єднання, ключовими «гравцями» в якому виступають РФ, Китай, а також Іран, Бразилія, Індія, ОАЕ тощо. Про це повідомляє Bild.

«Ердоган неодноразово загравав із БРІКС у минулому. Уже кілька років він дотримується подвійної стратегії. Він демонструє Заходу, що геополітично незамінний для нього, і водночас постійно прагне до зближення з Путіним і Китаєм», – заявив Ерен Гюверчин.

Анкара ухвалила це рішення, зокрема, через те, що вже майже 20 років Брюссель обговорює питання про вступ Туреччини до Європейського Союзу. За їхніми даними, переговори тривають дуже довго і за цей час Туреччина не наблизилася до членства в ЄС.

«Ердоган завжди ображений. Він не бачить причини провалу вступу Туреччини до ЄС у своїй власній політиці», – додав Гюверчин.

За його словами, Ердоган вважає, що «підйом» Туреччини намагаються зупинити саме країни Заходу. Через це його часто порівнюють із Путіним.

Поділитись