Ердоган: таліби попросили Анкару взяти на себе управління аеропортом Кабула

Ердоган: таліби попросили Анкару взяти на себе управління аеропортом Кабула

“Талібан” попросив Анкару зайнятися управлінням аеропорту афганської столиці, заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган.


“Вони сказали, що за безпеку відповідатимуть самі, а управління щоб здійснювали ми. Але ми поки рішення по цій темі не прийняли. Зараз наш пріоритет – евакуювати звідти наших громадян і військових”, – сказав він журналістам.

Глава держави зазначив, що зараз “потрібно побачити картину в цілому”, і нагадав, що в Афганістані немає керівництва.
“Коли ситуація проясниться, ми будемо це розглядати”, – уклав Ердоган.
Загострення ситуації в Афганістані: які райони зайняли таліби

На тлі виведення американського контингенту “Талібан” провів наступ і захопив всі великі міста, оголосивши закінчення двадцятирічної війни. Зараз вирішується питання про механізм управління республікою. Як розповіло близьке до нової влади джерело, це буде рада з 12 осіб.

Через аеропорт Кабула триває евакуація іноземців і місцевих жителів, які співпрацювали з ними. У перші дні через тисняву, паніки та попереджувального вогню загинули кілька людей, деякі розбилися, зірвавшись з уже злетіли літаків.

Вчора там пролунали два вибухи, які забрали життя декількох десятків людей, більше тисячі постраждали. Відповідальність за те, що трапилося, взяла на себе “Ісламська держава”.

Поділитись