Ердоган назвав Туреччину «висхідною зіркою» XXI століття

Ердоган назвав Туреччину «висхідною зіркою» XXI століття

Продумана політика Туреччини робить її «висхідною зіркою XXI століття».

З такою заявою виступив перед функціонерами правлячої партії глава держави Реджеп Тайіп Ердоган. Його слова наводить агенція Anadolu.

Туреччина – це висхідна зірка XXI століття, завдяки продуманій політиці вона стала однією з двох країн, чиє економічне зростання за підсумками першого року пандемії виявилося позитивним, – заявив президент Туреччини.

За його словами, зростання ВВП Туреччини за підсумками 2021 досягне двозначного показника. Крім того, владі країни вдалося позбутися боргу перед Міжнародним валютним фондом. Якщо раніше заборгованість становила $23,5 млрд, то тепер держава нічого не винна фонду.

Крім цього, влада також збільшила резерви Центробанку. Якщо на початку терміну правління партії цей показник становив $27,5 млрд., то тепер він зріс до $120 млрд.

Раніше курс турецької валюти різко виріс майже на 15% і досяг позначки 11,37 ліри за долар вранці 21 грудня, після чергового сильного обвалу на день раніше. Таке зростання експерти пов’язують із заявами Ердогана про майбутнє економіки країни. Зокрема, лідер оголосив про надзвичайні заходи щодо зміцнення національної валюти та підтримки громадян.

Поділитись