Ер-Ріяд приєднується до Шанхайської організації співробітництва

Ер-Ріяд приєднується до Шанхайської організації співробітництва

Кабінет міністрів Саудівської Аравії (СА) схвалив у середу рішення про вступ до Шанхайської організації співробітництва (ШОС).

Ер-Ріяд останнім часом активно вибудовує довгострокові партнерські відносини з Китаєм, незважаючи на всі побоювання США.

Саудівська Аравія схвалила меморандум про надання королівству статусу партнера з діалогу у ШОС, повідомило державне інформаційне агентство SPA.

Джерела агентства Reuters повідомили, що приєднання до ШОС було обговорено під час візиту голови КНР Сі Цзіньпіна до Саудівської Аравії у грудні минулого року.

МЗС Китаю також повідомило, що вчора, 28 березня, Сі провело телефонну розмову зі спадкоємцем принцом і прем’єр-міністром Саудівської Аравії Мухаммедом бін Салманом Аль Саудом, під час якого зазначив, що наразі китайсько-саудівські відносини є найкращими за всю їхню історію.

Лідер Китаю також наголосив, що завдяки спільним зусиллям Пекіна, Ер-Ріяда та Тегерана та переговорам у Пекіні досягнуто значного результату у покращенні відносин СА та Ірану.

Спадкоємець, у свою чергу, заявив, що Китай є важливим партнером Саудівської Аравії, яка надає великого значення розвитку цих відносин і готова додавати спільні «для відкриття нових перспектив двостороннього співробітництва».

Поділитись