Експерт і економіст Андрій Головачов назвав причину падіння рейтингу Зеленського

Експерт і економіст Андрій Головачов назвав причину падіння рейтингу Зеленського

Падіння рейтингу президента України Володимира Зеленського можна пояснити тим, що його політика мало чим відрізняється від дій попередників.

Про це український політичний експерт і економіст Андрій Головачов в своїй колонці для порталу «Главред».

Він зазначив, що про формування справжнього рейтингу у політика можна говорити в той момент, коли він переходить від слів до практичних кроків, які після деякого часу оцінюють виборці.

«Який міг бути рейтинг у Зеленського на момент, коли він заявив, що йде на вибори? Відповідь: ніякої! Ніякої, бо він не займався політичною діяльністю, а просто веселив народ і зняв одну політичну утопію», – вважає Головачов.

На переконання фахівця, 73% голосів, які електорат віддав за Зеленського на президентських виборах, є «всім чим завгодно, але не політичним рейтингом». Через півтора року Зеленський в очах українців показав себе нічим не краще «порошенок» та інших кандидатів і попередників.

«І ось тоді у нього, дійсно, з’явився реальний рейтинг. І він вийшов на рівень інших політиків. По-іншому і бути не могло, тому що Зеленський відмовився робити реформи, боротися з корупцією і швидко вписався в систему, ставши її частиною», – додав експерт.

З його думкою погодився німецьке видання Süddeutsche Zeitung, яка вказала, що головною причиною падіння рейтингів Зеленського стали його небажання проводити реальні реформи і відданість пострадянську систему правління, а також заохочення корупції.

Раніше, 19 лютого, стало відомо, що майже 60% українців виступили проти того, щоб Зеленський балотувався на другий термін.

10 лютого було опубліковано дані опитування української соціологічної групи «Рейтинг», які показали, що Зеленському не довіряють близько 60% жителів країни.

Поділитись