Джонсон відповів на звинувачення в домаганнях

Джонсон відповів на звинувачення в домаганнях

Канцелярія прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона назвала брехнею звинувачення в сексуальних домаганнях.

Її заява, яке наводить телеканал Sky News, послідувала після того, як співробітниця газети The Sunday Times у своїй недільній колонці написала про те, що нинішній прем’єр чіпав її за ногу під час обіду, що відбувся близько 20 років тому.

“Ці звинувачення не відповідають істині”, – повідомив телеканалу представник прем’єр-міністра.

Глава МВС Великобританії Саджид Джавід в інтерв’ю Sky News також підтвердив, що “мав розмову з прем’єр-міністром, абсолютно ясно запевнив, що ці звинувачення – неправда”.

Журналістка і колишня модель Шарлотт Едвардс згадує епізод, який стався в кінці 1990-х або на початку 2000-х років, коли вона тільки починала свою кар’єру в якості газетного репортера. За її словами, вона сиділа за столом поруч з Джонсоном, який в той час був головним редактором журналу The Spectator, пила вино і раптово відчула, як її сусід поклав руку їй на стегно і стиснув його. Це змусило жінку напружитися і завмерти, однак тоді вона нічого не сказала Джонсону.

“Якщо прем’єр-міністр не пам’ятає про те, що сталося, то це означає, що моя пам’ять набагато краще, ніж його”, – сказала Едвардс Sky News.

Згідно зі спогадами Едвардс, вона розповіла про те, що сталося дівчині, що сиділа по інший бік від Джонсона, за словами якої той чіпав і її стегно. Обидві після цього навіть жартома припустили, що Джонсон намагався утримати рівновагу, схопившись руками за ноги обох сусідок. Едвардс пише, що вирішила розповісти про свій досвід з нагоди другої річниці початку кампанії проти сексуальних домагань #MeToo. При цьому публікація також збіглася за часом з початком щорічної конференції Консервативної партії, яку в липні цього року очолив Джонсон.

Поділитись