Джонсон підготував план дій щодо України

Джонсон підготував план дій щодо України

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон представив план дій щодо України та закликав міжнародне співтовариство приєднатися до нього.

Про це повідомляє ЗМІ, посилаючись на канцелярію глави британського уряду.

Запропонований політиком план складається із шести пунктів та передбачає мобілізацію міжнародної гуманітарної коаліції для надання підтримки України, надання Києву допомоги у захисті української території, максимально можливий тиск на РФ, запобігання «повзучій нормалізації» дій Росії в Україні, пошук дипломатичних шляхів деескалації, але тільки на основі повної участі «легітимного українського уряду», а також проведення термінової кампанії зміцнення безпеки у всьому Євроатлантичному регіоні.

Джонсон вважає, що країни Заходу та міжнародне співтовариство загалом мають підтримати дані пропозиції. Він збирається обговорити наступного тижня цю ініціативу з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо та своїм нідерландським колегою Марком Рютте, які прибудуть до Лондона у понеділок, 7 березня. У четвер, 10 березня, британську столицю відвідають лідери держав Вишеградської групи (Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина), які разом із Джонсоном візьмуть участь у спеціальній зустрічі, присвяченій Україні.

Поділитись