Джерелом грошей для економіки РФ можуть стати приватизація та збільшення держборгу

Джерелом грошей для економіки РФ можуть стати приватизація та збільшення держборгу

Джерелом грошей на будівництво нової моделі економіки РФ можуть стати приватизація та збільшення держборгу, вважає голова ВТБ.

Антиросійські санкції зруйнували елементи економіки, що склалися в країні за останні 30 років, заявив голова ВТБ Андрій Костін. Нову модель можна побудувати, якщо застосувати три пріоритети — нові логістичні коридори, перезапуск галузей промисловості та зміцнення оборонки країни, написав Костін у колонці для РБК. Він закликав відновити приватизацію в Росії та залучити в економіку додатково 70 трлн руб за рахунок розширення держборгу для фінансування пріоритетних проектів.

«Відновлення приватизаційної програми не лише дозволить успішно залучити до бюджету кошти на ринкових умовах, а й дасть потужний імпульс розшивці тих “вузьких місць”, де сьогодні особливо важлива готовність брати на себе ризики, приймати швидкі та нешаблонні рішення. Забезпечити їх може приватна ініціатива», – наголосив Костін.

Костін упевнений, що передача держвласності до приватних рук на прозорих та ринкових умовах — інструмент, який неодноразово довів свою ефективність. Російський бізнес нагромадив значний інвестиційний потенціал. Гроші в країні є, упевнений голова компанії. Він також зазначив, що приватизація забезпечить функціонування конкуренції, а також розвиток фондового ринку та формування нового якісного управлінського ресурсу.

Поділитись