Південна Корея продовжує закуповувати російський газ

Південна Корея продовжує закуповувати російський газ

Державна Корейська газова корпорація (KOGAS) продовжує без змін закуповувати російський ЗПГ, не планує будь-яких змін і готова “сумлінно” обговорювати можливі проблеми з РФ, якщо такі з’являться, повідомило джерело в газовій галузі Південної Кореї.


“У KOGAS зараз немає жодних проблем, пов’язаних з Росією. Якщо в майбутньому ситуація зміниться, KOGAS сумлінно обговорить це з російською стороною, щоб вирішити проблему”, – повідомило джерело.

Він зазначив, що енергоресурси спочатку не підпадають під санкції, тому у KOGAS і не могло виникнути проблем. Довгострокові контракти продовжують виконуватися, поставки з Росії йдуть у колишніх обсягах, оплата провадиться в доларах спочатку через американський банк, а потім через японський. Вимог робити оплату в рублях компанія не отримувала.

Також у KOGAS поки не було проектів із РФ у сфері ЗПГ, які довелося б скасувати чи відкласти. Довгостроковий контракт KOGAS з російською стороною передбачає закупівлю 1,5 мільйона тонн ЗПГ, що, за даними за 2021 рік, становить приблизно 4% від загального обсягу закупівель компанії (близько 38 мільйонів тонн), яка єдина в країні займається імпортом ЗПГ.

Поділитись