Дві британські енергетичні компанії збанкрутували через високі ціни на газ

Дві британські енергетичні компанії збанкрутували через високі ціни на газ

Британські енергетичні компанії Pure Planet і Colorado Energy збанкрутували через рекордно високі ціни на газ, повідомляється на сайті енергорегулятора країни Ofgem.


У Pure Planet налічується 235 тис. Споживачів, тоді як у Colorado Energy – 15 тис. споживачів. Їх клієнтів переведуть на інших постачальників, вони не постраждають від банкрутства компаній.

13 жовтня Єврокомісія представила перелік заходів щодо подолання енергетичної кризи. У ЄК підкреслили, що плани по переходу на більш чисті джерела енергії не повинні бути порушені. Це найкраща страховка від цінових потрясінь в майбутньому, заявили в організації. У переліку заходів подолання кризи також зазначено, що країнам Європи необхідно самим надати фінансову підтримку своїм громадянам, які найбільше постраждали від зростання цін на енергію.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що зростання цін на газ в Європі став наслідком дефіциту електроенергії, а не навпаки. Він зазначив, що багато європейських гравці влітку не поспішали відновлювати запаси в підземних сховищах газу.

11 жовтня верховний представник Євросоюзу із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель сказав, що ЄС може закупити більше російського газу, ніж передбачено контрактом.

Поділитись