Два блоки Запорізької АЕС працюють не на повну потужність

Два блоки Запорізької АЕС працюють не на повну потужність

Два енергоблоки працюють на Запорізькій АЕС не на повну потужність після обстрілу її території з боку російських військ.


“Станція у штатному режимі, два реактори працюють не на повну потужність, на сьогодні контролюються російськими структурами у взаємодії із працівниками станції”, – сказав колаборант Балицький в ефірі телеканалу “Росія 24”.

Окупаційні війська обстріляли з артилерії територію Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС). Внаслідок цього обстрілу виникла пожежа на водневопроводі, яка була оперативно загашена екстреними службами. На АЕС знеструмлено частину апаратури енергоблоку №3, знижено потужність енергоблока №4, що виробляється. Глава МАГАТЕ Рафаель Гроссі висловив стурбованість у зв’язку з обстрілом ЗАЕС.

Запорізька АЕС розташована на лівому березі Дніпра, поряд із містом Енергодар. Це найбільша за кількістю блоків та встановленою потужністю АЕС у Європі. На станції встановлено шість енергоблоків ВВЕР-1000, потужність кожного 1 гігават. Протягом 1984—1987 років було введено в експлуатацію перші чотири енергоблоки, п’ятий у 1989 році, повністю готовий до запуску до 1990 року шостий енергоблок було введено в дію у 1996 році.

Поділитись