ДТП у Харкові: свідки вважають винними Зайцеву й Дронова

ДТП у Харкові: свідки вважають винними Зайцеву й Дронова

У Київському районному суді Харкова сьогодні відбулися дебати щодо смертельної ДТП, яка сталася півтора року тому. Тоді загинуло шестеро людей, ще шестеро були травмовані.

Винними в аварії родичі загиблих та травмовані вважають обох водіїв: Олену Зайцеву та Геннадія Дронова. Для обох водіїв обвинувачення просить десять років колонії.

Сьогодні слухали потерпілих та їхніх захисників. Одна з потерпілих – Оксана Нестеренко – у день аварії стояла на перехресті. Від травм лікується й досі.

“Все, що сталося позначилось на наших життях, долях, здоров’ї. І цей процес, він показовий для всієї країни. Наскільки ми, як потерпілі, можемо розраховувати на правосуддя. Я не хочу тиснути на емоції, розповідати, як нам було важко. Ми просто очікуємо на справедливе рішення на нашу користь”, каже вона.

Інша постраждала Оксана Євтєєва того вечора на перехресті Сумської і Мечникова втратила чоловіка й сестру. Сама зазнала тяжких травм. Вимагала максимального покарання для обох водіїв.

Микола Пономаренко в аварії втратив доньку Наталію Умаєву. У загиблої залишилися двоє дітей. На його думку, провина Зайцевої доведена повністю, Дронова — ні.

“Для Зайцевої, якщо доведена провина, значить судіть й найближчим часом, скільки можна тягнути. Я прошу повної. По максимуму. Дронову, бачите тут сказали, він може бути потенційним учасником цієї аварії. Я не знаю. Тут вам вирішувати”, зауважив батько загиблої.

Впродовж трьох годин суд заслухав шістьох потерпілих та їхніх захисників. Усі визнали винними обох водіїв. Дебати продовжаться завтра, 12 лютого.

Поділитись