До дитячого омбудсмена Кемеровської області РФ прийшли слідчі

До дитячого омбудсмена Кемеровської області РФ прийшли слідчі

До Уповноваженого з прав людини в Кемеровській області, який днями заявив про “втрату свідомості від голоду” в школах області, в п’ятницю прийшли слідчі. Про це повідомляє телеканал “360” з посиланням на представника омбудсмена Дмитра Кисліцина.

Він підтвердив, що причина візиту слідчих – “тема зі шкільними обідами”. Будь-які інші подробиці не відомі. За словами його представника, Кісліцин має намір у понеділок дати прес-конференцію.

Раніше представники Загальноросійського народного фронту заявили, що спеціальна комісія, створена в області після слів омбудсмена, не знайшла підтверджень голодної непритомності серед школярів.

Нагадаємо, 23 січня, виступаючи на сесії облради, уповноважений з прав дитини на Кузбасі Дмитро Кислицин заявив, що в області почастішали випадки втрати свідомості від голоду серед дітей в школах. Він стверджує, що до нього звертаються класні керівники, котрі помітили соціальне розшарування дітей, пов’язане зі шкільними обідами. Частина учнів не їсть в школі, оскільки батьки не оплачують обіди. За його словами, у батьків немає грошей і на те, щоб погодувати дитину зранку. Така ситуація спостерігається в сільських школах, а також серед дітей, яких привозять до міських шкіл із селищ – говорив уповноважений.

Поділитись