Дмитро Разумков запропонував конфіскувати транзитний газ із Росії

Дмитро Разумков запропонував конфіскувати транзитний газ із Росії

Дмитро Разумков, безпартійний народний депутат України та екс-голова Верховної ради, запропонував вилучати газ, що транспортується через українську територію.

Як вважає парламентарій, російський енергоресурс, потрапляючи до меж юрисдикції інших держав, перестає належати Росії.

«Газ, який транспортується територією України, він російський. До кордону з Європою це російський газ. І що ми робимо згідно із законом? Ми можемо його конфіскувати… І ми справді маємо розмірковувати, чи варто виконати закон і забрати російський газ, продаючи який Москва фінансує свою армію? Нагадаю, що конфіскація російського майна — це наш законний обов’язок»,— написав пан Разумков у Facebook.

У липні депутат уже висловлювався про можливу конфіскацію залишків російського газу, які утворюються після транзиту до Європи. На його думку, присвоєння залишків енергоресурсу необхідне Україні «в умовах затяжної війни» та майбутньої важкої зими.

“Газпром” подає газ для Європи транзитом через Україну в обсязі 41-42 млн куб. м/с через газовимірювальну станцію (ГІС) “Суджа” – однією з двох точок входу в ГТС країни. Коридором через ГІС «Сохранівка», який забезпечував понад 30 млн куб. м/с, постачання немає з 11 травня цього року через обстріли окупантів. 2021 року фактичне споживання природного газу Україною склало 26,8 млрд куб. м.

Поділитись