Для потерпілих у катастрофі поїзда на Тайвані зібрали 2 мільйони доларів пожертвувань

Для потерпілих у катастрофі поїзда на Тайвані зібрали 2 мільйони доларів пожертвувань

Для потерпілих у катастрофі поїзда на Тайвані зібрали пожертвувань на $ 2 млн.

Про це у вівторок, 6 квітня, пише газета Taipei Times.

Трагедія сталася в п’ятницю, 2 квітня, і забрала життя 50 людей, 202 пасажири отримали поранення. Госпіталізовано 37 осіб, четверо з яких, за словами медиків, знаходяться в дуже важкому стані.

Глава міністерства у справах охорони здоров’я і соціального забезпечення Чень Шічжун заявив, що у зв’язку з бажанням допомогти постраждалим люди самі просили організувати подібний збір фінансової допомоги.

«Тому відкрили спеціальні банківські рахунки», – уточнив він.

Також Шічжун зазначив, що пожертвування можна зробити в поштових відділеннях, через мережі великих магазинів і електронні платежі.

У понеділок, 5 квітня, свій місячний дохід в фонд допомоги постраждалим обіцяли пожертвувати керівник адміністрації Тайваню Цай Інвень, глава уряду острова Су Чженьчан, а також інші чиновники з правлячої партії.

Уточнюється, що рятувальники все ще продовжують роботи по розблокуванню тунелю, який завалило в результаті події.

2 квітня в тунелі «Даціншуй» на відрізку в повіті Хуалянь сталася надзвичайна пригода: з рейок зійшли другий і третій вагони поїзда, а четвертий і п’ятий виявилися сильно деформованими. У складі поїзда було вісім вагонів, розрахованих на 350 пасажирів. Багато людей опинилися заблоковані в пошкоджених вагонах.

Як повідомило Центральне інформаційне агентство Тайваню, імовірною причиною аварії потягу стала погано припаркована техніка. Компанія Taiwan Railway намір подати позов на керуючу технікою компанію.

Поділитись