Дитячі заклади оздоровлення та відпочинку внесуть в реєстр

Дитячі заклади оздоровлення та відпочинку внесуть в реєстр

Кабмін установив порядок ведення Державного реєстру майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей.

До 1 листопада 2019 року Державний реєстр майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей формується відповідно до порядку, установленого Мінсоцполітики.

До Реєстру вноситимуться відомості щодо нерухомого майна, що належить дитячому закладу оздоровлення та відпочинку, його місцезнаходження, присвоєння закладу відповідної категорії, вартості ліжко-дня, графіки змін тощо. Дані, внесені до зазначеного реєстру, будуть відкритими та доступними для всіх користувачів.

Власником інформації, що міститься в зазначеному Реєстрі, є держава. Держателем Реєстру є Мінсоцполітики.

Інформаційний обмін між суб’єктами інформаційного обміну здійснюється в електронній формі з використанням електронного підпису чи печатки, захищених носіїв особистих ключів і засобів криптографічного захисту інформації, які відповідають вимогам до форматів криптографічних повідомлень, форматів структури, протоколів, алгоритмів та інтерфейсів, установлених законодавством.

До Реєстру вноситимуть такі документи, отримані в порядку інформаційної взаємодії з:

Мін’юстом, – витяги з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань та Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності;

законодавчо визначеним органом ліцензування, – ліцензія на провадження видів господарської діяльності;

Держгеокадастром, – державний акт на право постійного користування землею.

Електронному документу, внесеному до Реєстру, автоматично присвоюється унікальний ідентифікатор документа та накладається електронна печатка Реєстру, що унеможливлює внесення несанкціонованих змін.

Заявник має право подати виправлену інформацію про майнові об’єкти протягом трьох днів з дня реєстрації.

Про зміни у відомостях про майнові об’єкти заявник має повідомити реєстратору шляхом подання до Реєстру через персональний кабінет відповідного повідомлення та підтвердних документів у місячний строк з дати їх отримання.

Якщо заявника притягнуто до адміністративної відповідальності за неподання, несвоєчасне подання відомостей про майнові об’єкти або подання недостовірних відомостей, він зобов’язаний подати виправлені відомості не пізніше ніж через 15 робочих днів з дати набрання чинності відповідним рішенням суду. Усі судові рішення легко можна знайти в системі аналізу судових рішень VERDICTUM, пише ligazakon.net.

Поділитись