Deutsche Bahn має намір надати додаткову підтримку Україні в експорті сільгосппродукції

Deutsche Bahn має намір надати додаткову підтримку Україні в експорті сільгосппродукції

Німецький залізничний концерн Deutsche Bahn планує надати додаткову підтримку Україні в експорті сільгосппродукції.

Про це заявила член правління DB Cargo – дочірнього підприємства концерну, що займається вантажними перевезеннями – Зігрід Нікутта в інтерв’ю, опублікованому в Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

“Зважаючи на голод, що насувається, в деяких частинах світу і величезної потреби в експорті мільйонів тонн українського зерна ми в DB Cargo організовуватимемо подальші замовлення і залізничні перевезення за погодженням з федеральним урядом”, – зазначила Нікутта. “Ми робимо все, що можемо як компанія, виходячи із соціальної відповідальності”, – додала вона.

В даний час DB Cargo з дочірніми підприємствами в Польщі та Румунії щодня відправляють кілька поїздів із зерном у різні морські порти. “Тепер йдеться про розширення цього експорту. Мета – стійке сполучення з морськими портами Північного, Чорного та Середземного морів”, – підсумувала Нікутта.

Наприкінці квітня газета Handelsblatt повідомляла, що уряд ФРН у співпраці з DB Cargo розробляє план створення так званого зернового мосту, метою якого є забезпечення безперебійних поставок до третіх країн зернових з України. Йшлося про 20 тис. поїздів, які могли б перевозити зерно з України до інших держав. Фінансування може здійснюватися з федерального бюджету – для цього Кабмін ФРН готовий надати €430 млн.

Поділитись