Держдума РФ ухвалила закон про вилучення закордонних паспортів у росіян

Держдума РФ ухвалила закон про вилучення закордонних паспортів у росіян

Державна Дума прийняла поправки до закону “Про порядок виїзду та в’їзду”, що розширюють повноваження прикордонників.

Згідно з документом, який у Думу вніс уряд і який був прийнятий “експресом” у другому та третьому читанні за один день, співробітники прикордонного контролю ФСБ зможуть вилучати закордонні паспорти у росіян, яким закрито виїзд за кордон.

Паспорт підлягає “вилученню у межах компетенції судом, слідчими органами Слідчого комітету Російської Федерації, виконавчої влади у сфері внутрішніх справ та її територіальними органами, прикордонними органами федеральної служби безпеки, митними органами”, йдеться у законі.

Ця вимога поширюється на тих, хто обмежений у праві на виїзд, оскільки є підозрюваним, залучений як обвинувачений, засуджений за скоєння злочину, або “ухиляється від зобов’язань, накладених судом”, йдеться у законі.

Ті ж, хто покликаний на військову службу і з цих підстав не має права на виїзд, згідно із законом, будуть зобов’язані протягом 5 днів здати закордонні паспорти до органу, який видав документ (зазвичай це МВС).

Якщо ж громадянин не здав паспорт, то він визнається недійсним і також підлягає вилученню на прикордонному контролі, випливає із тексту закону.

Поділитись