Державні ЗМІ у Греції проводять 24-годинний страйк

Державні ЗМІ у Греції проводять 24-годинний страйк

Державні ЗМІ Греції проводять 24-годинний страйк, вимагаючи підвищення зарплати журналістів та працівників ЗМІ – членів профспілок.


У страйку беруть участь зокрема громадське радіо та телебачення Греції ERT, Афінське агентство новин АМНА, муніципальні радіостанції, муніципальні телеканали, прес-служби державних відомств, генсекретаріат інформації та комунікацій.

Страйк триває з 05:30 понеділка, 18 липня, до 05:30 вівторка, 19 липня. У цей час ЗМІ не передаватимуть новини.

У заяві профспілок співробітників ЗМІ, які беруть участь в акції протесту, фінансовий блок уряду продовжує відмовлятися від задоволення вимог щодо справедливої ​​заробітної плати журналістів у державних ЗМІ та пропонує лише деякі пільги.

“Ми не закриваємо двері для переговорів і наполягаємо на реальному збільшенні. Допомога, не пов’язана із заробітною платою, є довгоочікуваним доповненням до реальних надбавок”, – йдеться у заяві.

На думку профспілок, уряд міг би включити задоволення вимог до ініціатив, які, як він заявив, він має намір зробити у відповідь на рекомендації ЄС щодо обмежень щодо свободи друку в Греції.

“Ми всі, працівники державних ЗМІ, страйкуємо та вимагаємо гідного звернення. Ми захищаємо наші справедливі вимоги”, – йдеться у заяві.

Поділитись