Депутат від “Слуги народу” потрапив у черговий корупційний скандал із землею

Депутат від “Слуги народу” потрапив у черговий корупційний скандал із землею

«Слуга» Максим Гузенко заробляє десятки мільйонів гривень на «безкоштовної» оренді землі в Сумській області

Про це повідомляє телеграм-канал “Шептун”

Фермерське господарство «Натон», засновником якого є народний депутат України Максим Гузенко (фракція «Слуга народу»), обробляє 1400 гектарів землі на території Дяківськоїу сільської ради (Буринський район, Сумська область), нічого не сплачуючи до бюджету громади.

Як з’ясували журналісти телевізійного проекту «Стоп Реванш» (5-й канал), 2009-го голова Буринської райдержадміністрації передав тисячі триста дев’яносто три гектарів дьяківської орної землі в постійне користування Конотопської в’язниці – Державному підприємству «Конотопський виправний центр» №130. Після перемоги Зеленського на виборах президента, тюремні угіддя опинилися в користуванні вже згаданої фірми «Натон» депутата від «Слуги народу» Максима Гузенко.

В середньому вартість оренди земельної ділянки на території Дяковську сільської ради – 5000 гривень за рік за гектар, тому за цю землю село має отримувати до 7 млн ​​гривень на рік. Однак «Конотопський виправний центр» №130 платив всього 80 тисяч гривень на рік податку на землю, тобто 5 гривень за гектар на місяць. «Натон» селу не платить нічого. При цьому, як підрахували журналісти, компанія депутата Гузенко з землі має в рік близько 56 млн. гривень.

Дяківка – одна з найбідніших сіл Буринського району. Через дефіцит коштів у 2020 році в селі навіть довелося закрити школу. 7 млн. гривень, які сільська громада повинна була отримувати від оренди цих 1400 гектарів землі, вирішили б всі проблеми громади, розповідають місцеві.

Поділитись