Депутат від “Слуги народу” накинувся на колегу під час ефіру

Депутат від “Слуги народу” накинувся на колегу під час ефіру

Депутат Верховної Ради від фракції «Слуга народу» Юрій Камельчук накинувся на свого колегу в ефірі телеканалу «Наш» під час обговорення мовного закону в Україні.

Так, народний депутат четвертого скликання Кирило Куликов розкритикував методи, які використовує влада для популяризації та розвитку української мови в країні, а також наголосив на недоцільності спроб ізолюватися від російської мови.

Він зауважив, що від розвитку «нікуди не дітися» і цивілізаційно аудиторія російської мови набагато більша.

«Збереження української мови потрібно, цим має займатися держава», – сказав він, порівнявши підтримку української мови на сьогоднішній день з «слоном в крамниці».

Камельчук розкритикував слова Куликова і закликав «не порівнювати Україну з лавкою». Після цього політики обмінялися образливими висловлюваннями на адресу кожного. Під час суперечки Камельчук встав і попрямував до крісла, де сидів Куликов, заспокоїти його вдалося тільки ведучим телепередачі.

Куликов зробив висновок, що ситуація, що склалася з мовою – просто вимоги ринку. За його словами, це не означає, що мова погана або хороша.

«Той, хто хоче увійти на ринок, буде користуватися найбільш поширеною мовою. На сьогоднішній день це китайська, арабська, англійська та російська », – сказав він.

Поділитись