Дефіцит бюджету США з початку 2020 фінансового року склав 3 трильйони доларів

Дефіцит бюджету США з початку 2020 фінансового року склав 3 трильйони доларів

Дефіцит американського бюджету в серпні збільшився на 198 млрд доларів, склавши за перші 11 місяців 2020 фінансового року (почався 1 жовтня 2019 року) 3 трлн доларів.

Це випливає з доповіді, поширеного у вівторок бюджетним управлінням Конгресу США.

«Сукупний дефіцит федерального бюджету за перші 11 місяців 2020 фінансового року, за оцінками CBO, склав 3 трлн доларів, на 1,9 трлн доларів більше, ніж дефіцит, зареєстрований за аналогічний період минулого року», – йдеться в документі.

За прогнозами бюджетного управління Конгресу, до кінця поточного фінансового року дефіцит бюджету складе 3,3 трлн доларів. Таким чином, американський бюджетний дефіцит стане «найбільшим з 1945 року», буде дорівнює 16,0% ВВП. В 2019 фінансовому році дефіцит бюджету склав 984 млрд доларів.

Федеральна влада США з березня влила в економіку близько 3 трлн доларів для стимулювання економічного зростання в період пандемії.

Спалах викликається коронавірусною інфекцією захворювання був зафіксований в кінці 2019 року в Центральному Китаї і поширилася на більшість країн. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я визнала її пандемією. Всі країни та території були змушені прийняти різні екстрені заходи санітарно-епідеміологічного характеру, що призвело до виникнення глибокого міжнародної економічної кризи. За прогнозом МВФ, в поточному році в світовій економіці буде зафіксований спад в розмірі майже 5%, але вона відновиться і виросте на 5,4% в наступному році.

Поділитись