ДБР підтвердило розслідування криміналу по викраденню людей Ірпінським ДФТГ

ДБР підтвердило розслідування криміналу по викраденню людей Ірпінським ДФТГ

ДБР підтвердило розслідування криміналу по викраденню людей Ірпінським ДФТГ на чолі з Маркушиним

Державне бюро розслідувань здійснює досудове розслідування у кримінальному провадження N62022000000000193 від 21.04.2022 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 127, ч. 3 ст. 146, ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 289, 4. 3 ст. 365 ККУ (катування, викрадення людини, розбій, заволодіння майном тощо) за фактом незаконного позбавлення волі, заволодіння майном та транспортним засобом громадянина Потехи І. М. членами Ірпінського добровольчого формування територіальної громади (Ірпінське ДФТГ).

Про це йдеться в офіційній відповіді ДБР на запит інформагенції ITV.

Нагадаємо, що за даними Інсайдер UA, Ірпінський міський голова Олександр Маркушин та керівник КП «Муніципальна варта» Ірпеня Микола Ковальчук можуть бути причетні до організації викрадення мешканця Ірпінської громади та вимагання під тортурами його майна у період з 11 по 14 квітня 2022 року.

У ДБР повідомили, що справа ще розслідується і поки не оголошували повідомлення про підозру Олександру Маркушину та його спільникам. Втім, члени Ірпінського ДФТГ не могли викрасти людину без відома мера Ірпеня, який на той час був командиром ДФТГ.

Мер Ірпеня Маркушин є фігурантом кримінальних проваджень Нацполіції, Бучанської прокуратури та Державного бюро розслідувань. Справи стосуються заволодіння бюджетними коштами, зарплатними схемами, махінаціями з пайовою участю та виведенням коштів на наближені компанії.

Поділитись