Дагестанець, який образив Кадирова, зник у Грозному разом з друзями

Дагестанець, який образив Кадирова, зник у Грозному разом з друзями

Троє жителів дагестанського Дербента зникли під час поїздки в Грозний. Один з чоловіків – 35-річний Сеідайдін Мустафаєв, який часто ображав чеченського главу Рамзана Кадирова в Instagram і записав, як курить поруч з мечеттю «Серце Чечні».

Мустафаєв, його знайомі Хакім Аскеров і Ніллан Алієв увечері 9 лютого виїхали з Дагестану на сріблястій Lada Kalina, їх відстежили по дорожнім камерам співробітники ДАІ. Назад в Дагестан машина не повернулася, а чоловіки перестали виходити на зв’язок 10 лютого. Перед зникненням група заселилася в грозненську готель «Турист».

Мустафаєв часто критикував і лаяв Кадирова в соцмережах, а в одному з відео назвав «бородатою маріонеткою». На тлі конфлікту між чеченцями і дагестанцями в Шелковському районі влітку 2019 року чеченський глава, нагадує «Медіазона», пригрозив «ламати пальці і виривати язики» тим, хто буде ображати його народ в соцмережах.

Рідні зниклих дагестанців кажуть, що саме через ці записи чоловіків могли викрасти в Чечні «кадировські люди» – при цьому ні Ніллан Алієв, ні Хакім Аскеров таких відео не викладали, – пише видання. Поліція Дагестану оголосила чоловіків в розшук.

Поділитись