Цілий регіон Італії на межі «масової загибелі» через COVID-19

Цілий регіон Італії на межі «масової загибелі» через COVID-19

Італія впала в шок від ситуації з пандемією COVID-19.

В інтернеті з’явилося відео з трупами в лікарняних туалетах і кинутими пацієнтами в екскрементах. Про це повідомляє британський таблоїд Daily Mail.

В останні дні число заражень коронавірусів і померлих в Італії різко зросла. У лікарнях на півдні країни відчай медиків і пацієнтів досягло межі. Це випливає з відео, знятого одним з відвідувачів в переповненому приймальному покої неапольського госпіталю Кардареллі.

На кадрах відвідувач показує, що бачить навколо: «Цей чоловік мертвий. Це госпіталь Кардареллі. Ось так. Це відділення реанімації. Ця жінка лежить у власній сечі і фекаліях, і ми не знаємо, чи жива вона чи мертва».

Після цього міністр закордонних справ Луїджі Ді Майо заявив, що ситуація в Неаполі і в багатьох районах Кампанії вийшла з-під контролю. «Відео мертвого пацієнта, що лежить в туалеті госпіталю Кардарелі, шокує. Життя кожного громадянина і право на здоров’я є пріоритетом, який потрібно відстоювати перш за все. Якщо з цим не справляються місцеві влади, це має зробити держава», – сказав він.

Лікар Мауріціо Капьелло, що працює в госпіталі Кардареллі, заявив, що хвороба поширюється в геометричній прогресії.

«Ми вже пройшли критичну точку. Єдиний спосіб справитися з надзвичайною ситуацією в Кампанії – це ввести тотальний режим ізоляції», – сказав він.

До цього мер Палермо виступив з попередженням, що Сицилії загрожує невідворотна «масова загибель», оскільки кількість інфікованих там невблаганно зростає.

Уряд країни в цьому місяці розділило Італію на три зони. Тим, хто живе в червоних зонах італійцям загрожує до шести років позбавлення волі, якщо вони порушать правила карантину або обдурять представників влади.

Поділитись