Число жертв поліцейської операції в Ріо-де-Жанейро зросла до 28 осіб

Число жертв поліцейської операції в Ріо-де-Жанейро зросла до 28 осіб

Число жертв операції, проведеної поліцією на півночі Ріо-де-Жанейро, зросла до 28. Про це повідомляє портал G1 з посиланням на правоохоронців.

За інформацією порталу, від отриманих поранень померли ще троє підозрюваних в причетності до ОЗУ. “19 з них вже мали кримінальне минуле”, – наводить G1 слова шефа поліції Аллана Турновскі.

Як стверджують правоохоронці, зазвичай злочинці, що знаходяться в фавелах, при поліцейському штурмі швидко залишають свої позиції, відстрілюючись від правоохоронців. “На цей раз все було по-іншому. Вчора [в четвер] вони стріляли на ураження, намагаючись зберегти свої позиції. <…> Поліція продемонструвала професіоналізм і зрілість”, – сказав Турновскі на похоронах загиблого в ході операції підлеглого.

Бразильська поліція вранці в четвер влаштувала рейд в контрольовану наркоугрупованням “Червона команда” (Comando Vermelho) фавелу Жакарезіньу в північній частині Ріо-де-Жанейро. У місцевих ЗМІ операцію охрестили “найкривавішою” за всю історію Ріо-де-Жанейро, а правозахисники заявили, що мало місце невиправдане застосування сили з боку правоохоронних органів. За її підсумками силовики продемонстрували вилучені у злочинців 16 пістолетів, шість гвинтівок, пістолет-кулемет, 12 гранат та протитанковий снаряд.

У червні минулого року Федеральний верховний суд Бразилії (ФВС) заборонив проведення поліцейських операцій в фавелах, крім як “в разі виключної необхідності”. Суддя ФВС Едсон Факін побачив ознаки “позасудової розправи” в діях поліцейських, зажадавши від Генеральної прокуратури провести розслідування.

Поділитись