Четверо гонконгських активістів заарештовано за “сепаратизм” через дописи в соціальних мережах

Четверо гонконгських активістів заарештовано за “сепаратизм” через дописи в соціальних мережах

Поліція Гонконгу заарештувала чотирьох активістів, що їх очолює студент, за підозрою у вчиненні сецесіоністських злочинів у соціальних мережах відповідно до нового закону про національну безпеку міста.


Арешти є одними з перших, оскільки 1 липня для міста було введено закон про тероризм та змову з іноземними силами.

Поліція заявила, що арештованими є три чоловіки та одна жінка, віком від 16 до 21 року.

Хоча поліція відмовилася називати групу або заарештованих, політична група Studentlocalism заявила у Facebook, що її члени були серед затриманих, назвавши одного як колишнього лідера Тоні Чунга.

Група була однією з кількох політичних груп у Гонконзі, яка оголосила, що припиняє свою діяльність в місті через новий закон про безпеку, хоча він не видалив свої сторінки соціальних медіа та заявив, що активісти за кордоном продовжать свою роботу.

На прес-конференції наприкінці середи речник поліції Лі Квай-Ва заявив, що організація “розмістила інформацію про створення нової партії, яка виступає за незалежність Гонконгу в соціальних мережах”.

“Ми повинні виконувати закони, навіть якщо злочини вчиняються в Інтернеті. Не думайте, що ви можете врятуватися від відповідальності в кіберпросторі та вчинити злочини”, – додав Лі.

Поліція заявила, що розслідують справу відповідно до статей 20 та 21 Закону про безпеку, які стосуються сецесії. Відповідно до закону, сецесіоністські злочини “тяжкого характеру” можуть спричинити засудження не менше 10 років і до довічного позбавлення волі, тоді як за менші злочини передбачено покарання від трьох до 10 років.

Поділитись