Чеський костел Седлек прикрашають близько 40000 людських скелетів

Чеський костел Седлек прикрашають близько 40000 людських скелетів

Розташований в чеському місті Кутна Гора костел Седлек прикрашає близько 40000 людських скелетів.

Розташоване близько 70 кілометрів на схід від Праги, це середньовічне місто змагалося політично, економічно і культурно зі столицею протягом 13-16 століть. Сьогодні, однак, Кутна Гора демонструє більш спокійні, але вражаючі уявлення про чеську культуру і традиції.

Якщо провести коротку прогулянку по вузьких вуличках невеликого передмістя Седлець, ви дістанетеся до старовинної, але моторошної каплиці. Хоча церква здається невибагливою зовні, в середені ховається захоплююча розповідь про таємницю і смерть.

Внизу невеликих сходів, в нижній палаті цієї римсько-католицької церкви, лежить костел Седлец, який прикрашений близько 40000 людських скелетів. Називається вона – Церква Костей, її історія починається в 1278 році, коли цар Богемії відправив настоятеля седельського цистерцианського монастиря до Єрусалиму.
Він сказав, що повернувся з баночкою ґрунту з Голгофи, місця, де, як кажуть, відбулося розп’яття Ісуса Христа, і поширив його навколо місцевого цвинтаря.

Коли з’явилися чутки про святий ґрунт, люди з усього регіону почали вимагати бути похованими поблизу костелу.

Нині костел прикрашає підземна каплиця, яка містить люстру, зроблену повністю з кісток, а також гірлянди людських черепів. Ліворуч від люстри розташований герб, утворений з кісток Шварценбергів, членів аристократичної чеської сім’ї, яка колись правила містом. Праворуч стоїть колекція людських черепів, нагромаджених один на одного.

Фото Getty Images

Поділитись