Чехія підвищує квоту на працевлаштування українців

Чехія підвищує квоту на працевлаштування українців

Уряд Чехії  планує найближчим часом збільшити майже вдвічі квоту на працевлаштування громадян України. Про це повідомив глава чеського міністерства закордонних справ Томаш Петржічек.


“Поточна щорічна потреба трудових мігрантів з України  – 21 тисяча. Уряд Чехії розглядає можливість розширення квоти до 40 тисяч українців щорічно, проте остаточне рішення ще не прийнято “, – заявив він.

Відповідна квота була встановлена ​​ще 2016 року. Петржічек назвав дану програму унікальною й надзвичайно успішною. Зокрема, завдяки тому, що працевлаштовані в Чехії українці можуть подавати заявки на отримання виду на проживання.

За його словами, кваліфіковані й працьовиті українські працівники допомагають Чехії задовольнити попит на її ринку праці, натомість отримують досвід роботи в різних чеських компаніях.

Томаш Петржічек також зазначив і позитивну тенденцію зростання двостороннього товарообігу між Україною і Чехією на 15%. Це стало можливим завдяки тому, що “деякі інвестори відкрили для себе український ринок як альтернативу російському, з якого вирішили піти”, заявив чеський урядовець.

Поділитись