Цепкало розповів про підготовку документів по Лукашенку для Гааги

Цепкало розповів про підготовку документів по Лукашенку для Гааги

Колишній претендент на пост президента Білорусі Валерій Цепкало заявив, що веде збір свідчень постраждалих в результаті протестів в республіці для залучення президента країни Олександра Лукашенка до відповідальності в міжнародному суді в Гаазі.

«Ці документи і факти будуть представлені в міжнародних судах. Ці всі факти будуть представлені в міжнародному суді в Гаазі. У нас вже є група зарубіжних юристів, які готують всі необхідні документи», – розповів він в ефірі свого YouTube-каналу.

При цьому він зазначив, що буде достатньо введення європейських персональних санкцій проти Лукашенка і його сім’ї, а також організацій, які «здійснюють транзакції з довірчого управління» з боку білоруського лідера.

7 вересня стало відомо, що Євросоюз планує ввести економічні санкції відносно 31 високопосадовця Білорусії, включаючи міністра внутрішніх справ країни, до середини поточного місяця.

У серпні Литва, Латвія і Естонія ввели санкції проти Лукашенка і ще 29 офіційних осіб країни. Їм не можна в’їжджати на територію цих країн.

Масові протести не вщухають в Білорусі, після того як 9 серпня в країні пройшли вибори президента. Згідно з даними Центрвиборчкому, Олександр Лукашенко переміг на виборах в шостий раз, набравши 80,08% голосів.

Незгодні з результатами голосування вийшли на вулиці міст, відбувалися зіткнення з силовиками, є постраждалі з обох сторін, три людини загинули.

Поділитись