Британські військові хочуть переймати досвід ЗСУ

Британські військові хочуть переймати досвід ЗСУ

Начальник Генерального штабу генерал армії України Віктор Муженко провів робочу зустріч з начальником військової розвідки Великої Британії маршалом авіації Філом Озборном. Про це повідомляє прес-служба МОУ.

Сторони обговорили низку питань військового співробітництва. Особлива увага була прикута до заходів спільної підготовки військ.

Начальник українського Генштабу подякував британській стороні за беззастережну підтримку України та окремо відзначив рішення щодо продовження функціонування навчально-тренувальної місії «ORBITAL» на найближчі два роки. Британські колеги підтвердили готовність не лише розширити спектр спільних заходів підготовки особового складу та підрозділів, але й перевести їх з тактичного на оперативний рівень.

Під час розмови маршал авіації Філ Озборн наголосив на зацікавленості британської сторони в отриманні українського досвіду бойових дій: «Буду відвертим: у ході навчання на фахових курсах у Великій Британії окремі українські офіцери дають нам не менше, ніж отримують у замін».

На завершення зустрічі співрозмовники торкнулися теми взаємодії у галузі кібербезпеки. «Наші погляди щодо сутності сучасних загроз у фізичному та віртуальному просторах багато в чому співпадають. Безпека обох країн напряму залежить від ефективної взаємодії на усіх рівнях», — підсумував генерал армії України Віктор Муженко.

Поділитись