Боррель звинуватив владу Білорусі у перетворенні мігрантів на “живі снаряди”

Боррель звинуватив владу Білорусі у перетворенні мігрантів на “живі снаряди”

Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель звинуватив білоруську владу у використанні мігрантів як “живих снарядів”.


“Перше, що потрібно зробити, – це зупинити потік людей, яких обманюють, кажучи, що для них відкритий шлях до Європи через Білорусь”, – зазначив голова дипломатії ЄС в інтерв’ю іспанській телекомпанії Televisiоn Española. Він звинуватив білоруську владу у розв’язуванні “агресії гібридного типу”. “Перетворення людей на свого роду живі снаряди, що вражають кордон, – це те, на що міжнародне співтовариство має реагувати, у тому числі на рівні ООН”, – сказав Боррель, висловивши думку, що ситуація, що склалася, вимагає засудження з боку цієї організації.

“На жаль, сьогодні в Європі існує більше кілометрів стін, ніж коли впала Берлінська стіна, – додав Боррель. – Я думаю, що такі проблеми не вирішаться шляхом зведення великої стіни навколо Європи”.

“Нам довелося зв’язатися з багатьма країнами, щоби попросити їх припинити ці польоти”, – уточнив він. Глава європейської дипломатії також зауважив, що “Польща не хоче, щоб [агентство ЄС з контролю кордонів Frontex] попрямувало туди, щоб допомогти їм контролювати кордон”.

Поділитись