Бомба часів війни вибухнула на благодійній акції на Соломонових островах

Бомба часів війни вибухнула на благодійній акції на Соломонових островах

Одна людина загинула і ще троє отримали поранення в результаті вибуху бомби часів Другої світової війни під час благодійної акції на Соломонових островах.

Про це повідомила поліція острівної держави на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Інцидент стався в неділю, 9 травня, в районі Леганкікі на узбережжі столиці держави Хоніари. Учасники акції зі збору коштів для благодійного проекту розвели багаття на березі океану, щоб приготувати їжу для гостей заходу. У місці розведення вогню під землею виявилася авіабомба часів Другої світової війни, яка при нагріванні здетонувала.

Прибулі на місце події поліцейські встановили, що в результаті вибуху постраждали дві жінки і два чоловіки, один з яких загинув на місці. Решта постраждалих знаходяться в лікарні в критичному стані.

Будинок, який вибухнув боєприпас експерти ідентифікували як 105-міліметровий фугасний снаряд армії США, що залишився після Другої світової війни. Інформації про інших потерпілих і руйнування не надходило. На даний момент на місці працюють офіцери поліції, співробітники департаменту судової експертизи та спеціальної групи по знешкодженню боєприпасів.

Поділитись