Болтон озвучив головну помилку Байдена та НАТО

Болтон озвучив головну помилку Байдена та НАТО

Колишній помічник президента США з національної безпеки Джон Болтон вважає, що нинішній глава американської адміністрації Джо Байден і НАТО припустилися стратегічної помилки, постійно заявляючи перед загостренням конфлікту в Україні про те, що Захід ні в якому разі не втручатиметься в ситуацію.

Таку думку він висловив у опублікованому в суботу інтерв’ю редакційному об’єднанню Redaktions Netzwerk Deutschland.

«США і НАТО протягом місяців, а президент Джо Байден із самого початку знову і знову наголошували, що в Україні ні в якому разі не буде жодного втручання західних військ», – сказав Болтон. На його думку, це була «велика помилка».

«Якби президент Джо Байден в останні місяці взагалі нічого не відповідав би на питання про можливу участь західних сил, було б краще для безпеки України та миру на планеті. Зараз у Європі розгорнулася найбільша після 1945 року битва», – вважає екс-помічник Дональда Трампа. Він вважає, що керівництву Росії краще не дозволяти заглядати у карти супротивника.

Болтон заявив про необхідність вироблення нового підходу до РФ — «стратегії Рональда Рейгана», яка полягала б у поєднанні жорсткої позиції та підтримки опозиції. «Тут недостатньо робити ставку лише на технології 1960-х із такими радіостанціями, як «Радіо Свобода». Ми повинні зробити все, щоб надати особливо молоді в Росії доступ нового типу інформації», — заявив він.

Поділитись