Bloomberg дізнався про нову версію ВООЗ про походження коронавірусу

Bloomberg дізнався про нову версію ВООЗ про походження коронавірусу

Фахівці Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) назвали торгівлю тваринами в Китаї можливою причиною появи нового коронавірусу.

Про повідомило агентство Bloomberg. За його даними, відповідний доповідь буде опублікований на цьому тижні. В його основу лягли висновки експертів ВООЗ, які відвідали в січні-лютому китайське місто Ухань, який став епіцентром поширення коронавируса.

У документі представлять висновки, які не стануть остаточними. Згідно з версією співробітників ВООЗ, новий коронавірус може бути схожий за походженням з вірусом, який викликає важкий гострий респіраторний синдром. Його носіями були кажани, до людей він перейшов через гімалайських Росса.

Всього ж експерти ВООЗ розробили чотири основні гіпотези можливого походження коронавируса SARS-CoV-2. При цьому вони визнали, що пряме попадання вірусу від кажанів на ринок морепродуктів в Ухані малоймовірно, тому що існував проміжний переносник вірусу. Також дослідники сумніваються в штучне походження коронавируса і його витоку з лабораторії. Існує також гіпотеза, яку розділяє КНР, про передачу вірусу через заражену їжу.

Поділитись