Блінкен і Нуланд зустрілися у Вашингтоні з Тіхановською

Блінкен і Нуланд зустрілися у Вашингтоні з Тіхановською

Заступник держсекретаря США з політичних справ Вікторія Нуланд і радник Держдепартаменту США Дерек Шолль зустрілися у Вашингтоні з лідером опозиції Білорусі Світланою Тіхановською.

Як наголошується в поширеному повідомленні Держдепу, “на частини зустрічі” був присутній держсекретар США Ентоні Блінкен.

“Вони обговорили необхідність припинення застосування режимом [президента Білорусі Олександра] Лукашенка суворих заходів, а також необхідність беззастережного звільнення всіх політичних в’язнів в Білорусі, інклюзивного політичного діалогу і [проведення] нових президентських виборів під міжнародним наглядом. Крім того, вони підкреслили незмінну підтримку Сполученими Штатами демократичних устремлінь білоруського народу”, – йдеться в прес-релізі за підсумками зустрічі.

Тіхановська прибула в США 18 липня. У Білорусі 9 серпня 2020 року пройшли президентські вибори, на яких, згідно з офіційними даними ЦВК, перемогу здобув чинний глава держави, а друге місце посіла Тіхановська, яка не визнала результати голосування і покинула країну. Пізніше з її ініціативи було створено Координаційну раду опозиції, який заявив на меті забезпечення передачі влади. Його діяльність була визнана керівництвом республіки незаконною.

Поділитись