Біля берегів Ірландії помітили “корабель-привид”, екіпажу на борту судна не виявилося

Біля берегів Ірландії помітили “корабель-привид”, екіпажу на борту судна не виявилося

Біля узбережжя графства Корк, Ірландія, помітили 77-метровий вантажний корабель MV Alta, що ходить під прапором Танзанії. Представник берегової охорони припустив, що корабель прибило до берега через шторм «Денніс».

В останній раз цей «корабель-привид» був помічений півроку тому неподалік від Африки. Восени 2018 року також повідомлялося про те, що судно проходило на південний схід від Бермудських островів. Тоді наголошувалося, що корабель, швидше за все, вийшов з ладу, а членів екіпажу врятували.

У вересні минулого року в американському штаті Міннесота на дні озера Верхнє знайшли корабель «Хадсон» (Hudson), який затонув 118 років тому. 15 вересня 1901 року судно «Хадсон», навантажене пшеницею і льоном, вийшло з порту міста Дулут (на озері Верхнє), Міннесота. Корабель минув групу островів Апосл і незабаром потрапив у сильний шторм. На наступний день доглядачі маяка біля річки Ігл помітили «непізнаний» великий корабель, який отримав сильний крен і пішов на дно.

Затонулий корабель перетворився в місцеву легенду. Деякі жителі стверджували, що примарне судно все ще плаває по озеру Верхнє.

Поділитись