Більше 70 американських поліцейських звільнилися після штурму Капітолію

Більше 70 американських поліцейських звільнилися після штурму Капітолію

Понад 70 співробітників поліції Капітолію звільнилися після штурму будівлі прихильниками колишнього президента США Дональда Трампа в січні поточного року.

Про це повідомляє видання Politico.

Глава профспілки поліції Капітолію Гус Папатанасіу заявив, що люди йдуть з департаменту через перспективу більш тривалих робочих днів і травматичних наслідків січневих і квітневих подій. «Ночами мені не дає спати не проблема найму і навчання нових поліцейських, а утримання тих поліцейських, які у нас зараз є», – сказав він.

Так, на початку квітня американець Ной Грін протаранив автомобілем двох поліцейських. Після цього чоловік вийшов з машини з ножем, але правоохоронці відкрили по ньому стрілянину і знешкодили нападника. Пізніше стало відомо, що нападник помер, помер і один поранений поліцейський.

Штурм Капітолію стався 6 січня. Прихильники Трампа увірвалися в будівлю і оточили зал сенату. Сенаторам і конгресменам довелося перервати засідання, на якому планувалося затвердити підсумки голосування колегії вибірників, згідно з якими президентом був обраний демократ Джо Байден. В результаті протесту загинули п’ятеро людей, десятки були заарештовані.

Поділитись