Білорусь стала лідером країн ЄАЕС по зростанню цін на сільгосппродукти

Білорусь стала лідером країн ЄАЕС по зростанню цін на сільгосппродукти

Найбільше зростання цін на сільськогосподарську продукцію серед країн Євразійського економічного союзу (ЄАЕС – Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизія, Росія) у лютому щодо лютого 2022 року зафіксували в Білорусі.

Інформацію про це повідомила прес-служба Євразійської економічної комісії на своєму сайті. Зростання склало 19,7%. У Вірменії у лютому ціни підвищилися на 8,4%, у Казахстані – на 7,3%, У Росії та Киргизії, навпаки, вартість такої продукції знизилася на 4,6% та 4,8% відповідно.

6 жовтня 2022 року білоруський президент Олександр Лукашенко оголосив, що з того дня в країні запроваджують заборону на будь-яке підвищення цін. Своє рішення глава держави обґрунтував “позамежною” інфляцією. У середині жовтня прес-служба міністерства антимонопольного регулювання Білорусі повідомила про заборону розрізання тушок птахів у магазинах через боротьбу зі зростанням цін.

У другій половині листопада 2022 року міністерство сільського господарства та продовольства Білорусі заборонило підвищувати ціни на продукцію для переробки – під обмеження максимальних цін на продукцію потрапили молоко класу “екстра”, а також свинина та інші продукти.

Поділитись