«Батьківщина» підтримала закон про перехід релігійних громад

«Батьківщина» підтримала закон про перехід релігійних громад

«Батьківщина» підтримує Українську помісну Православну Церкву та право громад вільно обирати конфесії.

Про це заявив заступник Голови партії «Батьківщина» Іван Крулько під час розгляду законопроекту про внесення змін до деяких законів України (щодо підлеглості релігійних організацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи) (№4128-д).

Як зазначив політик, створення єдиної помісної Православної Церкви України з центром у Києві, а не в Москві – важливе питання для країни. Саме тому «Батьківщина» підтримує цей документ.

Під час виступу з трибуни парламенту Іван Крулько нагадав, що «Україна 300 років боролась, щоб у нас була своя українська помісна Православна Церква».

«300 років, а не місяць чи останній рік! З початку української незалежності, коли дехто ходив до церкви, центр якої знаходиться у Москві, Патріарх Філарет послідовно боровся, щоб постала Українська церква – і вона таки постала», – наголосив парламентарій.

Саме тому, переконаний заступник Голови партії, не можна з перших днів створення української помісної Православної Церкви дискредитувати її, використовуючи кон’юнктурно у передвиборній кампанії, як це робить нинішня влада.

«Бо це її дискредитує. За 2 місяці вибори завершаться. Церква має залишитись на століття для Української держави», – резюмував Іван Крулько.

Поділитись